Self Levelling Tesviye Şapı

NEDEN SELF LEVELLİNG ŞAP?

Çok düzgün zemin isteyen kaplama malzemeleri için self levilling şap kullanmak bir zorunluluktur. Çünkü; helikopterle düzeltilmiş şaplarda bile şapın kendi içinde milimetre mertebesinde de olsa, dalgalanmalar çıkmaktadır. Bu dalgalanmalar son kat kaplamalarda ve özellikle parlak – yarı mat kaplamalarda kendisini daha çok gösterir. Bu nedenle, çok düzgün yüzeyli şap dökmek istendiğinde veya şapı istenilen bir kotta ve terazisinde dökmek gerektiğinde kendiliğinden yayılan hazır şap kullanılması bir zorunluluktur.

SELF LEVELLİNG ŞAP İÇİN NASIL UYGULAMA FİYAT TEKLİFİ VERİYORUZ?

Firmamız tarafından yapılan self levelling uygulamalarında, teknik ekibimiz tarafından zemin durum tespiti yapılmadan uygulama fiyatı vermemekteyiz. Eğer, uygulama yaptıracak müşteri bir profesyonel ise, müşterinin zemin hakkındaki bilgileri bizim için son derece önemlidir; yani bu bilgilerde (beton nasıl dökülmüş, dozajı nedir, kürleme yapılmış mı vb. bizim için durum tespiti yerine geçer. Bu bilgiler bizim için yeterli olursa zemin nemi, uygulama kalınlığı ölçülüp uygun astar seçilerek fiyatlandırma aşamasına geçilir.Uygulama kalınlığı zeminde lazer nivo ile kalınlık taraması yapılarak saptanır. Böylelikle, kullanılacak net malzeme miktarı tespit edilir. Tüm bu bilgiler ışığında müşteriye yazılı teklif bildirilir. Teklif aşamasına kadar olan bütün çalışmalar için müşteriden herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Çünkü; bize göre tüm bu çalışmalar doğru uygulama için bir zorunluluktur.

SELF levelling şapı nasıl uyguluyoruz?

a) Uygulama öncesi yapılan büro çalışmaları:

Zemin koşulları self levelling şap için uygunsa kaplanacak nihai kaplama türüne ve maksimum uygulama kalınlığına göre kullanılacak self levelling ve astar belirlenir. Zemin rölövesi çizilir. Ve bu rölöve üzerinde karolaj yapılarak her bölgede lazer nivo yardımı ile kot taraması yapılır. Bu bilgiler bilgisayar ortamında çizilir ve kot değerleri girilerek o zemin için ne kadar miktarda şap ve astar gideceği belirlenir.

b) Uygulama aşamasındaki şantiye çalışması:

Sorunsuz zeminlerde uygulama: Zemin süpürülüp temizlenir. Varsa, oynayan kalkan kısımlar tamir edilir. Ve cinsi önceden tespit edilmiş astar (epoksi veya dispersiyon esaslı) zemine uygulanır. Astarın kurumasının ardından, zemini istenilen nihai kota getirmek için dolgu pulcukları ve ipler ile dolgu biçimi oluşturulur. Ve katalog değerlerine göre hazırlanan şap zemine dökülür. Mala ile yüzey düzeltilir, kirpi rulo ile yüzey taraması yapılarak olası hava kabarcıklarının alınmasının ardından yüzey, hava cereyanından uzak kalacak şekilde kurumaya bırakılır.

Sorunlu zeminlerde: Eğer zemin self levelling için uygun yapıda değilse öncelikle mevcut zeminin düzeltilmesi gerekmektedir. Bu aşamada zemin tozuma durumuna ve kalkma, kabarma yapıp yapmadığına bakılır. Eğer zeminde tozuma var ise şap öncesi zemine epoksi astar emdirilerek (0,50-2,00kg/m² sarfiyatında epoksi kullanılır) zeminin güçlenmesi sağlanır. Epoksi üzerine temiz silis kumu serpilerek (1,50kg/m² sarfiyat) epoksi üzerinin pürüzlü olması sağlanır. Epoksi astar bir gün sonra kurumuş olur. Zemindeki serbest kumlar süpürülerek normal uygulama gerçekleştirilir. Eğer zemindeki tozuma ve kalkmalar epoksi astar emdirilmesi ile geçmeyecek kadar fazla ise mevcut zemin kısmen veya tamamen kaldırılır. Yeni klasik şap dökülür. Ve self levelling uygulaması bu sağlam şap üzerine yapılır.

Self levelling şapı hangi zeminlerde uyguluyoruz?

PVC ve linoleum zemin kaplamalarının, lamine-laminat parke uygulamalarının, karo halı kaplamalarının, ince epoksi zemin uygulamalarının altına gerekli olan düz zemin için self levelling şap uygulamaları yapmaktayız.